Lisää kirjautunutta käyttöä ja parempi UX

Uusi kotimainen Sinuna-kirjautumispalvelu helpottaa kirjautunutta käyttöä yritysten tarjoamissa digitaalisissa palveluissa. Marraskuussa 2022 julkaistaan Sinunan ensimmäinen versio. Sinuna-kirjautuminen tarjoaa sosiaalisen kirjautumisen helppouden ja tehokkuuden, mutta luotettavasti ja yksityisyyttä vaalien. Sinunan avulla:

 • Lisäät kirjautunutta käyttöä digikanavissasi
 • Parannat rekisteröitymis- ja kirjautumiskokemusta
 • Yrityksesi ja käyttäjäsi ovat riippumattomia kolmansien osapuolten intresseistä

Sinunan laskutus perustuu hinnaston mukaisesti aktiivisten käyttäjien määrään. Tervetuloa tutustumaan ilman riskiä: Perusmaksuja ei ole ja 500 käyttäjään saakka palvelu on ilmainen.

Miten alkuun?

1. Ota yhteyttä

Kaikissa kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä Mikkoon puhelimitse tai sähköpostitse. Jos kaikki on selvää, voit täyttää edustamasi organisaation tiedot tähän lomakkeeseen.

2. Allekirjoitetaan sopimus

Palvelusopimus allekirjoitetaan sähköisesti, jonka jälkeen voi heti siirtyä toteutukseen. Voit tutustua sopimuksen sisältöön täällä.

3. Toteuta integraatio

Integraatio on standardin mukainen OpenID Connect, joka on varsin suoraviivaista ottaa käyttöön. Kehittäjät voit ohjata jo nyt kehittäjäsivustolle.

Syksyn aikataulu

Osuuskunnan tarjoama Sinuna-kirjautumispalvelu julkaistaan tuotantokäyttöön marraskuussa 2022. Palvelun ankkuriasiakkaita ovat mm. Alma Media ja Yleisradio, joiden digikanavissa rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen onnistuu jatkossa helposti Sinunan avulla.

Sinunan kehitysympäristö on nyt käytettävissä. Kehitysympäristö mahdollistaa tutustumisen palveluun teknisesti ja Sinuna-integraation valmiuden kehittämisen asiakkaan palveluihin. Tässä vaiheessa kehitysympäristöön pääsy edellyttää palvelusopimusta. Ota yhteyttä ja avataan pääsy jo tänään.

Kehitysympäristöä koskeva tekninen dokumentaatio löytyy Sinunan kehittäjäsivustolta.

Jatkokehitys – tervetuloa mukaan!

Jatkossa Sinunaa kehitetään osuuskunnan jäsenten tahtotilan mukaisesti. Päällimmäisenä Sinunan roadmapilla on vahva tunnistautuminen.

Meidän mielestä tunnistautumisen ei pitäisi olla mustavalkoista. Heikon sähköpostiosoitteen hallintaan perustuvan sisäänkirjautumisen ja henkilötunnukseen perustuvan vahvan tunnistautumisen väliin tarvitaan vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja, jotka tukevat liiketoiminnan tarpeita ja ovat samalla käyttäjille helppoja ja luotettavia.

Nyt on oikea aika vaikuttaa vahvan tunnistautumisen suunnitteluun ja yleensäkin tunnistautumismarkkinan kehityksen suuntaan! Ota yhteyttä osallistuaksesi vahvan tunnistautumisen suunnittelua ohjaavaan työryhmään. Osallistuminen ei sido sinua tai edustamaasi organisaatiota vielä mihinkään. Lue myös lisää osuuskuntamallista, koska loppuviimein osuuskunnan jäsenet päättävät kehitysinvestoinneista.

Keskeiset hyödyt

 • Kasvattaa palveluiden kirjautunutta käyttöä
 • Parantaa rekisteröitymis- ja kirjautumiskokemusta
 • Yksilöivä henkilöidentiteetti ja helppo tunnistaminen mahdollistaa ihmislähtöisen datan jakamisen palveluiden välillä suostumuspohjaisesti
 • Luotettava, kotimainen tunnistuspalveluntarjoaja

Ensivaiheen ominaisuudet

 • Helppo ja luotettava rekisteröityminen sisäänkirjautuminen digitaalisissa kanavissa.
 • Kertakirjautumista vastaava käyttökokemus.
 • Kokonaan salasanaton kokemus: Sinuna-palveluun kirjaudutaan kertakäyttökoodilla.

Jatkokehitys

 • Transaktioiden hyväksyntä kaksivaiheisella tunnistamisella, esim. laskulla maksamisessa
 • Rekisteröityvän käyttäjän vahva tunnistaminen ja hetu-tieto kirjautuvan käyttäjän taustakyselyitä varten (esim. VTJ)
 • Ulkomaalaisten luotettava etäensitunnistus henkilödokumenttipohjaisesti