Tietosuojaseloste

Päivitetty viimeksi 26.4.2022

Suomen Tunnistautumisosuuskunta kunnioittaa yksityisyyttäsi ja on sitoutunut henkilötietojesi suojeluun. Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa sinulle, kuinka me keräämme, käsittelemme ja jaamme henkilötietojasi, kun vierailet verkkosivustollamme, käytät tunnistautumispalveluamme tai kommunikoit kanssamme, mukaan lukien sosiaalisessa mediassa. Lisäksi selosteessa kerrotaan tietosuojaoikeuksistasi.

1. Kuka on rekisterinpitäjä? 

Tässä selosteessa kuvaillun henkilötietojen käsittelyn rekisterinpitäjä on 

Suomen Tunnistautumisosuuskunta

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen tähän tietosuojaselosteeseen, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@suomentunnistautumisosuuskunta.fi.

Jos vierailet verkkosivustollamme, kommunikoit tai olet muuten vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa, Instagramissa tai muilla alustoilla, pyydämme sinua tutustumaan kyseisiä sosiaalisen median palveluita koskevaan tietosuojaselosteeseen. Sinun tulee olla tietoinen siitä, että joissain tilanteissa toimimme yhteisrekisterinpitäjinä tällaisten sosiaalisen median alustojen kanssa. 

2. Mitä tietoja keräämme ja miten?

Seuraavaksi kerromme sinulle, mitä henkilötietojasi voimme kerätä ja miten kerääminen tapahtuu. Kohdasta kolme (3) löydät kaavion, jossa olemme eritelleet henkilötietojesi keräämisen tarkoitukset sekä henkilötietojen käsittelyn oikeudellisen perusteen. 

Voimme kerätä, käyttää, säilyttää ja siirtää erityyppisiä henkilötietojasi, jotka olemme ryhmitelleet seuraavalla tavalla: 

  1. Tunnistetiedoilla tarkoitetaan nimeä, syntymäaikaa
  2. Yhteystiedoilla tarkoitetaan sähköpostia, puhelinnumeroa ja osoitetta. 
  3. Profiilitiedoilla tarkoitetaan tietoja kiinnostuksistasi, mieltymyksistäsi, antamastasi palautteesta ja vastauksistasi kyselyihin, osallistumisestasi kilpailuihin, aktiivisuudestasi verkkosivustollamme ja sosiaalisen median kanavissamme, kuten Facebookissa, sekä väestörakenteellisia tietoja. 
  4. Teknisillä tiedoilla tarkoitetaan IP-osoitettasi, kirjautumistietojasi, selaintietojasi (tyyppi ja versio), aikavyöhykettä ja sijaintiasi, selaimen laajennustyyppiä- ja versiota, käyttöjärjestelmää ja alustaa sekä muita teknisiä laitteita, joita käytetään verkkosivustomme käyttämiseen. Tähän kuuluvat myös evästetiedot.
  5. Käyttötiedoilla viitataan tietoihin, joista ilmenee vuorovaikutuksesi verkkosivustomme, sosiaalisen median kanavien, kuten Facebookin, tuotteidemme ja palveluidemme kanssa. 
  6. Markkinointi- ja viestintätiedoilla tarkoitetaan mieltymyksiäsi koskien markkinoinnin vastaanottamista meiltä ja kumppaneiltamme sekä viestintäasetuksiasi.

Yleensä tiedot kerätään suoraan sinulta vieraillessasi verkkosivustollamme tai sosiaalisen median kanavissamme. 

Kun käytät verkkosivustoamme tai palveluitamme, voimme automaattisesti kerätä Teknisiä tietoja sekä Käyttötietoja käyttämistäsi laitteista, selailustasi ja selailukäyttäytymisestäsi. Keräämme mainittuja tietoja käyttäen evästeitä sekä muuta vastaavaa teknologiaa. Voimme saada sinusta Teknisiä tietoja myös silloin, jos vierailet muilla sellaisilla verkkosivustoilla tai sosiaalisen median kanavilla, joilla käytetään evästeitämme. Käytämme evästeitä vain, jos olet antanut suostumuksesi niiden käyttöön, ellei kyse ole sivuston toiminnan kannalta välttämättömistä teknisistä evästeistä. Voit tutustua erilliseen evästeselosteeseemme tämän linkin kautta.  

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeudellinen peruste

Käsittelemme henkilötietojasi vain lain sallimissa rajoissa. Käsittelemme henkilötietojasi useimmiten seuraavissa tilanteissa: 

  1. Olet antanut meille yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisen suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) tai 9(2)(a) artiklan mukaisesti. 

Käsittely on tarpeen meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, paitsi milloin henkilötietojen suojaa edellyttävät sinun etusi tai perusoikeutesi ja -vapautesi syrjäyttävät tällaiset edut yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artiklan mukaisesti. 

Alla on taulukko, jossa olemme kuvanneet kaikki tarkoitukset, joihin tulemme käyttämään henkilötietojasi ja millä oikeudellisella perusteella käsittelemme tietojasi. Olemme myös kuvanneet oikeutetun etumme, jos käsittely perustuu tähän oikeudelliseen käsittelyperusteeseen.

Tarkoitus/AktiviteettiTietotyyppiKäsittelyperuste, sisältäen myös perustelut oikeutetun edun käyttämiselle 
Jäseneksi liittyminen lomakkeen kautta(A) Tunnistetiedot(B) Yhteystiedot(C) ProfiilitiedotSopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi rekisteröidyn pyynnöstä
Käyttäjän tunnistaminen ja pääsyoikeuksien hallinnointi(A) Tunnistetiedot(B) Yhteystiedot(C) Profiilitiedot(D) Tekniset tiedotSopimuksen täytäntöönpaneminen
Jotta voit käyttää ja olla vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa (D) Tekniset tiedotMeillä on oikeutettu etu tarjota sinulle pääsy verkkosivustollemme
Jotta voit keskustella kanssamme verkkosivustolla, sähköpostitse, sosiaalisen median kautta tai muuten sekä jotta voit osallistua kilpailuihin ja arvontoihin. (A) Tunnistetiedot(B) Yhteystiedot(C) Profiilitiedot(F) Markkinointi- ja viestintätiedotMeillä on oikeutettu etu kommunikoida kanssasi ja mahdollistaa osallistumisesi kilpailuihin ja arvontoihin 
Uutiskirjeiden ja muun markkinoinnin lähettäminen(A) Tunnistetiedot(B) Yhteystiedot(C) Profiilitiedot(F) Markkinointi- ja viestintätiedotMeillä on oikeutettu etu lähettää sinulle relevanttia markkinointia. Lähetämme sinulle markkinointia sähköpostitse tai muuta relevanttia elektronisen kommunikoinnin kanavaa pitkin, jos olet antanut meille suostumuksen tähän tai me olemme muuten oikeutettuja siihen sähköisen viestinnän palveluista annetun lain perusteella.
Liiketoimintamme ja verkkosivustomme hallinnointi ja suojaaminen (mukaan lukien vianmääritys, tietojen analysointi, testaus ja järjestelmän ylläpito)(A) Tunnistetiedot(B) Yhteystiedot(D) Tekniset tiedot(E) KäyttötiedotKäsittely on tarpeen oikeutettujen etujemme kuten liiketoiminnan pyörittämisen, hallinto- ja IT-palveluiden tarjoamisen, verkkoturvallisuuden takaamiseksi sekä petosten estämiseksi. 
Data-analytiikan käyttäminen verkkosivuston, tuotteiden/palveluiden, markkinoinnin, asiakassuhteiden ja kokemusten kehittämiseksi. (G) Tekniset tiedot(E) KäyttötiedotKäsittely on tarpeen oikeutettujen etujemme vuoksi, jotta voimme määritellä tuotteidemme ja palvelujemme asiakastyypit, pitää verkkosivustomme ajan tasalla ja merkityksellisenä, kehittää liiketoimintaamme ja parantaa markkinointistrategiaamme.Käytämme evästeitä – muita kuin ehdottoman välttämättömiä teknisiä evästeitä – vain, jos olet antanut suostumuksesi.
Relevanttien ja kohdennetun markkinoinnin, mainosten ja verkkosivuston sisällön tarjoaminen meidän ja kolmansien osapuolten sivustoilla sekä mainonnan tehokkuuden mittaaminen. (A) Tunnistetiedot(B) Yhteystiedot(C) Profiilitiedot(D) Tekniset tiedot(E) Käyttötiedot(F) Markkinointi- ja viestintätiedotMeillä on oikeutettu etu päättää markkinointistrategiastamme sekä kohdistaa markkinointiamme niin, että se sopii mieltymyksiisi. Käytämme muita kuin välttämättömiä evästeitä vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi. 

Siltä osin, kun henkilötietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuumme, olemme suorittaneet tasapainotestin. Tasapainotestin tarkoituksena on varmistaa, etteivät sinun etusi tai perusoikeutesi- tai vapautesi mene meidän oikeutetun etumme edelle. Jos haluat saada lisätietoa suorituista tasapainotesteistä, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@suomentunnistautumisosuuskunta.fi.

4. Kerättyjen tietojen jakaminen

Voimme jakaa tietojasi kolmansille osapuolille seuraavissa tilanteissa:

  • Kun se on tarpeen kohdassa kolme (3) listattuja tarkoituksia varten.
  • Kun se on tarpeen toimittajamme valmistaessa tilaamiasi tuotteita
  • Verkkosivustollamme voidaan asettaa evästeitä ja kerätä tai siirtää tietoja kolmansille osapuolille. Pyydämme sinua tutustumaan verkkosivustollamme esillä olevaan evästeselosteeseen ja evästeasetuksiin saadaksesi tietoa näistä kolmansista osapuolista sekä tarkoituksista, joihin tietoja kerätään. Käytämme muita kuin välttämättömiä evästeitä vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi. 
  • Tietojasi voidaan jakaa henkilölle tai yhteisölle, joka hankkii kaikki tai suurimman osan yhtiöstämme, osakkeistamme tai omaisuudestamme tai jonka kanssa olemme fuusioitumassa. 
  • Voimme kerätä tietojasi myös, kun me vilpittömässä mielessä uskomme, että tietojen luovuttaminen on tarpeen oikeuksiemme käyttämiseksi tai oikeusvaateelta puolustautumiseksi, sinun tai muiden turvallisuuden takaamiseksi, petoksen tutkimiseksi, tai valtiohallinnon pyyntöön vastaamiseksi. 

Jaamme tietoja, sisältäen henkilötiedot, luotettavien kolmansien palveluntarjoajien kanssa. Nämä palveluntarjoajat tarjoavat meille palveluita henkilötietojen käsittelyyn sekä käsittelevät henkilötietoja puolestamme ja ohjeidemme perusteella. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi IT-järjestelmien ylläpito ja kunnossapito, myynnin hallinnointi verkkosivustollamme, viestintä, markkinoinnin suunnittelu ja esittäminen, etujemme hallinta sosiaalisessa mediassa, asiakaspalvelu, maksujen käsittely, tuotteiden toimittaminen, analytiikka ja muut palvelut. Kolmansilla palveluntarjoajilla voi olla pääsy tai mahdollisuus käsitellä henkilötietoja, jotta he voivat tarjota edellä mainittuja palveluita meille. Kolmannet osapuolet eivät saa hyödyntää tietojasi muihin, kuin niihin tarkoituksiin, jotka liittyvät heidän tarjoamiinsa palveluihin. Olemme solmineet tietojenkäsittelysopimukset kyseisten kolmansien osapuolten kanssa.

5. Tiedonsiirrot kolmansiin maihin

Emme siirrä tietojasi Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin.

6. Säilytysajat

Säilytämme keräämiämme henkilötietoja niin pitkään, kuin meillä on edelleen jatkuva oikeutettu etu tällaiseen säilyttämiseen. Kun tällainen oikeutettu etu päättyy, poistamme tai anonymisoimme henkilötietosi. 

Profiili- ja markkinointietoja säilytetään enintään 2 vuotta viimeisimmästä käytöstä. Jos olet antanut suostumuksesi markkinoinnin saamiseen, säilytämme todistuksen antamastasi suostumuksesta 2 vuotta sen jälkeen, kun olemme viimeksi lähettäneet sinulle markkinointia kyseiseen suostumukseen perustuen. Lopetamme markkinoinnin lähettämisen sinulle, jos peruutat suostumuksesi. 

Tekniset- ja käyttötiedot säilytetään 24 kuukauden ajan tietojen keräämisestä lukien. 

Tietoja voidaan säilyttää myös pidempään, jos meillä on laillinen velvoite tietojen säilyttämiseen tai jos säilyttäminen on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi oikeudellisessa menettelyssä.

7. Kuinka voit käyttää tietosuojaoikeuksiasi?

Sinulla on useita eri oikeuksia liittyen omiin henkilötietoihisi. Alta löydät tiivistettynä nämä oikeudet sekä tiedon siitä, kuinka voit käyttää näitä oikeuksia ja mitä rajoituksia niihin liittyy. 

Tiettyjen edellytysten täyttyessä sinulla on oikeus:

  • Pyytää pääsyä henkilötietoihisi. Tämän oikeuden avulla voit saada kopion kaikista henkilötiedoista, joita säilytämme sinusta sekä varmistaa, että käsitellemme kyseisiä tietoja lainmukaisesti.
  • Pyytää henkilötietojesi korjaamista. Tämän oikeuden avulla voit pyytää meitä korjaamaan sinua koskevat tiedot, jotka ovat epätäydellisiä tai vääriä. Lain mukaan emme kuitenkaan voi poistaa potilastiedoissasi olevia merkintöjä. 
  • Pyytää tietojesi poistamista. Tämän oikeuden avulla voit pyytää meitä poistamaan siirtämään henkilötietoja silloin kun tietojen käsittelylle ei ole enää sopivaa perustetta. 
  • Vastustaa tietojesi käsittelyä silloin kun käsittelyperusteena on meidän (tai kolmannen osapuolen) oikeutettu etu ja sinulla on henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvä syy vastustaa tietojen käsittelyä. Sinulla on myös aina oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin.  
  • Pyytää tietojesi käsittelyn rajoittamista. Tämän oikeuden avulla voit pyytää meitä lopettamaan tietojesi käsittelyn esimerkiksi siksi aikaa, että varmistat tietojen tai käsittelyperusteen oikeellisuuden.
  • Pyytää tietojesi siirtoa järjestelmästä toiseen.
  • Jos käsittely perustuu vain suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa tuo suostumus milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei kuitenkaan vaikuta sellaisten henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen, joka on suoritettu suostumukseen perustuen ennen suostumuksen peruutusta. 

Jos haluat käyttää mitään edellä mainituista oikeuksistasi, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@suomentunnistautumisosuuskunta.fi. Yhteydenottosi jälkeen toteutamme toiveesi siltä osin kuin se on lainmukaista. 

Sinulla on oikeus tehdä ilmoitus kansalliselle tietosuojaviranomaiselle, jos olet tyytymätön tapaan, jolla käsittelemme henkilötietojasi. Suomessa ilmoituksen voi tehdä Tietosuojavaltuutetun toimistolle osoitteessa https://tietosuoja.fi/ilmoitus-tietosuojavaltuutetulle.

8. Muutokset tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan tarvittaessa päivittää kuvastamaan muuttuvia oikeudellisia ja toiminnallisia vaatimuksia. Suositellemme säännöllisesti vierailemaan verkkosivustollamme saadaksesi tiedon päivittyneistä tietosuojakäytännöistämme. 

Jos tähän tietosuojaselosteeseen tehdään merkittäviä muutoksia, rekisteröidyille asiakkaille lähetetään muutoksista tieto sähköpostitse ennen kuin ne tulevat voimaan.